PageRank Nedir?

PageRank Açıklaması

Bu kelime, ilk olarak Google kurucuları tarafından kullanılmıştır. Böylelikle belirli zümrenin de akıllarında soru işareti kalmış, sonrasında bu çalışmaların daha da hızlı bir şekilde yayılması sağlanmıştır. Peki nedir bu PageRank denen olay? Öncelikle şöyle söyleyebiliriz ki, Google pek çok siteyi belirli PageRank sıralamasına göre organize eder. Yani web sitelerinin sıralanması için kullanılan özel bir numaralama sistemidir bu sistem. Hem net, hem de hızlı çalışmalara dahil olmak için tek yapmanız gereken, PageRank sıralamasına girebilmektir. Google puan vermek için, belirli ölçütleri kullanır ve bu ölçütlerin başında da PageRank gelmektedir. Yanı sitelere 0 ile 10 arası bir puan verilir ve Google bu puanlara göre sitelere ziyaretçi gönderir. Yeni başlayan siteler için genellikle PageRank kavramı biraz daha karışmaktadır.

Çünkü bu, sitenin pozisyonu değildir tam olarak. Pek çok site kullanıcısı, bu değeri karıştırmaktadır. Bir sitenin sıralaması ve sırası dendiği zaman, o sitenin organik aramalardaki sonucu akıllara gelirken, bir sitenin PageRank değeri dendiği zaman ise o siteye Google tarafından verilen değerler çıkmaktadır karşımıza. Hal böyle olunca pek çok site sahibi, bu karışıklığı önlemek adına akıllarında bir liste yahut bir site düzenlemesi tasarlamaya devam etmektedir diyebiliriz. Yani bu karışıklık, genellikle olumlu seçenekler dahilinde düzenlenmektedir diyebiliriz.

pagerank-guncellemesi

 

Hızlı Aktif ve Yenilikçi Kullanımlar

Anahtar kelimeler, genellikle (keyword) olarak bilinir ve bu web sayfasını tanımlayan bir ölçüttür. Çünkü insanlar, bir siteyi bizzat siteye girmek için değil, anahtar kelime ile ilgili bilgiye ve veriye ulaşmak için kullanırlar genellikle. Tabii bu ilk aşamada böyledir. Sonraki aşamalarda daha farklı arama yöntemleri ile siteye doğrudan ulaşmaktadır kullanıcılar. Hemen hemen her türlü ayrıntıyı birkaç farklı aşama dahilinde kullanan insanlar için öncelikle arama ve meta kavramları öğrenilmelidir. Yani arama, anahtar kelimeleri ile yapılıp, Meta ise istenilen kelimelerin düzenlenmesi ile çıkar karşımıza. Bu da hemen hemen her türlü ayrıntıyı çok daha rahat bir şekilde sunmanız için büyük bir ayrıntı sağlamaktadır.

Yorum yapın